Back to All Events

Debutantkveld og sommeravslutning

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Litteratur på Blå inviterer til debutantkveld med Helene Alice Nortvedt, Bendik Midtbø Ødegaard, Helene Torvund og Erling Simon!

Dette blir også sesongens siste arrangement og sommeravslutning.

Kvelden byr på to boksamtaler: Debutantene har byttet bøker, og møtes på scenen for å veksle mellom rollen som intervjuer og forfatter.

Først møtes Helene Alice Nortvedt og Bendik Midtbø Ødegaard for å snakke om romanen “Røde fare” og diktsamlingen “Fremmede hender”. I “Røde fare” utforsker Nortvedt relasjonen mellom et voksent barn og en tidligere steforelder, mens diktene i Ødegaards “Fremmede hender” kretser rundt en ung manns retroaktive sjalusi.

Etter pausen møtes Helene Torvund og Erling Simon for å snakke om prosasamlingen “Det lille vi vet om Sib” og romanen “Narsissisten”. Simons bok “Narsissisten” har blitt beskrevet som en kunstnerroman og er inspirert av den norske virkelighetslitteraturen fra 2010-tallet, mens "Det lille vi vet om Sib" er en samling poetiske prosatekster som utforsker sammenhengene mellom kropp og sansning, tid og sted, liv og død.

Om forfatterne:

Helene Alice Nortvedt (1990) er født og oppvokst i Oslo. Hun bor på Bøler og har studert Litterär gestaltning ved Gøteborgs Universitet.

Bendik Midtbø Ødegaard (1996) kommer fra Oppsal i Oslo, og har studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han har tidligere bidratt i Cappelen Damms debutantantologi Signaler. Nå studerer han bibliotek- og informasjonsvitenskap, jobber som studentassistent ved biblioteket på OsloMet og som vikar på barneskole, drikker øl og hører på ungarsk listepop.

Helene Torvund (1987) har en bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap samt utdannelse fra Forfatterskolen i København.

Erling Simon (1990) er utdannet filosof fra Trinity College og NTNU. Han har også studert ved Forfatterstudiet i Tromsø. «Erling Simon skriver som en heldig krysning av den unge Trude Marstein og den unge Karl Ove Knausgård», meldte Aftenposten da Narsissisten utkom på Cappelen Damm tidligere i mai.

Dørene åpner 19:00
Samtalestart 19:30
CC: 50,- (betales i døra)
ID: 18 år

Se mindre