Back to All Events

BLA på Blå: Teknologisk samtale med Thure Erik Lund og Cathrine Knudsen

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Årets niende BLA, med tema teknologi, er på vei ut til abonnenter og utsalgssteder. Da skal det lanseres, feires og samtales i samarbeid med våre bokvenner i Litteratur på Blå!

På scenen møter Thure Erik Lund og Cathrine Knudsen BLApoddens Eirin Andresen Betten og Jonas Hansen Meyer for å snakke om litteratur, kunstig intelligens og teknologi. Det blir en samtale om forfatterens rolle i den nye maskingenererte tekstmassen, om dystopier, språklige nyvinninger og udødelighet. Intet mer, kanskje litt mindre.

Samtalen vil vare i omtrent førtifem minutter, før vi alle forhåpentligvis diskuterer videre ut i kvelden og natta. Velkommen til en høyteknologisk BLAnsering på Blås nye scene Himmel!

Thure Erik Lund har gjennom et stort forfatterskap utforsket de stadig mer porøse skillene mellom menneske og teknologi. Han har mottatt flere priser, og blir regnet som en av våre mer nyskapende forfattere. I høst har han gitt ut Vertebrae, en roman hvor jeg-fortelleren en noe ukonvensjonell kunstig intelligens.

Cathrine Knudsen har også gjennom sitt forfatterskap skrevet om hvordan ny teknologi er med på å forme hva det er å være et menneske. I 2017 mottok hun Stig Sæterbakkens minnepris. Tre år senere ga hun ut sin foreløpig siste roman Kjærlighetsfragmentet, hvor teknologisk utvikling har skapt et transparent overvåkningssamfunn som påvirker menneskelige relasjoner og følelser.

Eirik Andresen Betten er forfatter og lektor. Hennes debutroman Tiden vil ha et annet bilde beskriver ble utgitt i 2021, og kretser rundt spørsmål om tid, identitet og tilhørighet i en urolig verden. Betten har også skrevet flere essays om litteratur og teknologi, blant annet i Vinduet og BLA. Nå gjør hun også et etterlengtet comeback som medprogramleder i BLApodden.

Jonas Hansen Meyer er kritiker og – snart! – forfatter. Han har skrevet flere essays i blant annet BLA og Prosa, og anmelder litteratur for NRK. Han er i tillegg programleder for BLApodden, og mannen som i en episode av nevnte podkast tilsynelatende ble forferdet over at Eirin ville ha ofret en maskin for å redde et menneskeliv.

Denne kvelden er vi på Blås nye lokaler, Himmel. De ligger i enden av uteserveringen og er enkle å finne fram til. Vi beklager at det ikke er tilgang for rullestol der ennå.

Dørene åpner 19.00
Samtalestart 19.30
Arrangementet er gratis.

Vel møtt!