Back to All Events

Forfattermøte: Lene Berg og Leander Djønne

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

Hvordan husker vi? På hvilke måter blir barndom og minner
om barndom med inn i voksenlivet? Og på hvilke måte kan språket speile forholdet en har til sitt opphav?

16. november kommer Lene Berg og Leander Djønne til Litteratur på Blå. Begge er knstnere som nylig debuterte litterært, Lene Berg med romanen ‘Fra far’ (Kolon 2023) og Leander Djønne med ‘Oskespiralen’ (Oktober, 2022).

I ‘Fra far’ undersøker Lene Berg farens liv og skjebne gjennom å blande egne minner og forestillinger med virkelige elementer som brev, psykiatriske rapporter, upubliserte og publiserte tekster, rettsdokumenter, osv. Der Bergs roman skriver frem en mer undrende og åpen tilnærming til farsfiguren, går Djønnes ‘Oskespiralen’ volden i møte på mer dogmatisk vis. Oskespiralen er en fortelling om to brødres oppgjør med fortiden og farens umenneskelige oppførsel, og hevnmotivet spiller en avgjørende rolle. Felles for romanene er blant annet skildringene av kompliserte fars- og familieforhold, om minner og hvordan barne-jeget og voksen-jeget forholder seg til farsfigur og arv.
Berg og Djønne møter redaksjones Mehek Rashid til samtale om romanene, skriving og forfatterrollen.
_____
Lene Berg (f. 1965) er filmregissør og kunstner bosatt i Oslo og Berlin. Hun er utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm, har regissert en rekke filmer samt hatt utstillinger i inn- og utland. Bergs selvbiografiske film False Belief, hadde premiere på Berlin Internasjonale Filmfestival i 2019. Hun vant Elefantprisen under kunstbiennalen Momentum i 2000 og har mottatt Lorck Schives kunstpris. Hun representerte Norge under den 55. Veneziabiennalen og er årets festspillutstiller på Bergen Kunsthall.

Leander Djønne (f. 1981) er billedkunstner, lærer og bonde fra Hardanger. ‘Oskespiralen’ er hans første roman, og for denne ble han tildelt P2 lytternes romanpris i 2022.
____
Dørene åpner 19.00
Samtalestart 19.30
Cc 50kr

_____
OBS! Denne kvelden er vi på Blås nye scene Himmel. Den ligger i enden av uteserveringen, til venstre og opp en trapp. Det er dessverre ikke universell utforming på Himmel.