Back to All Events

Forfattermøte: Laila Stien og Bjarte Breiteig

  • BLÅ 9c Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

«Vi får se mennesker som på utsiden kan være latterlige, dumme og irriterende, men samtidig tillates vi aldri å glemme innsiden deres. Og det vi finner der, er mennesker som oss selv - folk innesperret i sin egen personlighet,» skriver Bjarte Breiteig om Laila Stiens forfatterskap i etterordet til samlingen «33 år, 33 noveller» fra 2012.

23. mai møtes Bjarte Breiteig og Laila Stien til samtale om eget og hverandres forfatterskap. Begge to er kjent for sitt presise språk og skildringer av både enkeltmennesket og fellesskap - eller mangel på dette.

Om Breiteigs siste roman, «Tøyeneffekten» har Margrunn Vikigngstad skrevet:

"Det interessante i romanen er ikkje psykologiske portrett av einskildmenneske, men korleis Breiteig evnar å vise fram eit meir allment bilde av eit samansett engasjement … Romanen problematiserer korleis trua på likskap og fellesskap kan misbrukast og feile, men òg vinne. Og den rundar faktisk ganske fint og truverdig av med ei tru på det rause i mennesket» (Morgenbladet)

Velkommen til en samtale med to signifikante samtidsforfattere, hvis forfatterskap gir et sammensatt bilde av Norge i dag, og ikke minst av menneskelige beveggrunner.

Hva lever vi for, hva drives vi av? Stien og Breiteigs forfatterskap gir skarpe innblikk i menneskelivet.

Dette arrangementet passer for dere som allerede kjenner til de to forfatterskapene, men også for den nysgjerrige. Det vil bli forfatteropplesninger av begge forfatterne.

Samtalen ledes av Mehek Z. Rashid fra Litteratur på Blås redaksjon.

__

Laila Stien (1946) er en av Norges aller fremste novelleforfattere. Hun er utdannet cand.mag. med fagene etnologi, samisk og etnografi fra Universitetet i Oslo. I 1979 debuterte hun med novellesamlingen Nyveien. Hun har siden gitt ut flere novellesamlinger, romaner og diktsamlinger for voksne, barn og unge. I 2015 ble hun utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Tromsø.

Bjarte Breiteig (1974) Breiteig er blant landets mest kritikerroste novelleforfattere og utropt til en av de viktigste yngre litterære stemmene fra det siste tiåret. Han har bl.a. mottatt Anders Jahres pris for yngre kunstnere og Ungdommens kritikerpris. Romanen Mine fem år som far (2014) fikk svært gode kritikker og ble nominert til P2-lytternes romanpris.
__

Dørene åpner kl 19.00.
Samtalestart kl 19.30.

__

Cc 50 kr.
ID 18 år.