Back to All Events

Skriveliv: Kjersti Halvorsen og Kamilla Danielsen om prosess og metode

  • BLÅ 9 Brenneriveien Oslo, Oslo, 0182 Norway (map)

23. april kommer forfatterne Kjersti Halvorsen og Kamilla Danielsen til Litteratur på Blå for en samtale om skriveprosess, inspirasjon og litterære forbilder.

Hva (eller hvem) inspireres de to forfatterne av når de skriver, hvilket forhold er det mellom lesing og skriving, og hva kommer først i arbeidet med boka? Lignende spørsmål kommer til å bli undersøkt i forfattersamtalen, som ledes av Tuva Vik fra Litteratur på Blå.

Kjersti Halvorsen (f. 1993) og Kamilla Danielsen (f. 1990) har gått forfatterstudiet i Bø. Begge skriver om kvinner i 30-årene, kvinner som på forskjellige vis er ensomme og selvdestruktive. Begge forfattere skildrer triste tilværelser med en sår og underholdende penn. Samtalen vil ta utgangspunkt i forfatternes egne utgivelser, og særlig i prosessen bak de aller nyeste.

Kjersti Halvorsen er psykolog og forfatter. Hun har gått på Forfatterstudiet i Bø og Universitetet i Oslo. "Ida tar ansvar" (2019) var hennes debutbok, som hun ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris for og som ble gjort om til tv-serie. I 2022 ga Kjersti ut romanen "Det er jeg som kan hjelpe deg". I april 2024 kommer Kjersti Halvorsens nye roman "Superbruker". Superbruker handler om Unn Eide, en ensom kvinne i 30-årene som tidligere har jobbet som psykolog. Hun skal nå være superbruker, altså teste, KI-terapeuten Gro. Unn tyr til Gro i tunge stunder, men får en rekke dårlige råd, også når det gjelder hennes nye usingle kjærlighetsinteresse Torjus. Begynner hun å miste seg selv? Hva skjer når Unn knytter seg for tett til den kunstige terapeuten, i mangel på reell kontakt med virkelige mennesker?

Kamilla Danielsen er litteraturviter og forfatter. Hun har en bachelorgrad i litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen. Kamilla Danielsen debuterte høsten 2023 med romanen "Diskomus på venteværelset". Diskomus på venteværelset handler om Eivor, en singel kvinne på trettifire som bor alene i leiligheten som hennes venninne har kalt venteværelset. Et sted hun bare oppholder seg mens hun venter på at det egentlige livet, med mann og barn, skal begynne. Hun må også håndtere slitsomme tinder-dates, irriterende kjærestepar og egne demoner.

Dørene åpner 19.00
Samtalestart 19.30
Cc 50kr